Over mij

Ik geniet van het imperfecte en pure werk en hou van buiten de lijntjes kleuren. Dat maakt het voor mij spannend!  En ik speel graag met contrasten:  dynamisch en verstild, transparant en dikke lagen verf,  explosief en weloverwogen.

Art Management Berlin – art-management-berlin.de

Expressief schilderen was een ontdekking voor mij in 2003. Het bleek een fascinerend avontuur waarin ik mezelf en het mysterie van het leven ontrafel in kleuren en texturen. Een magisch proces bijna… Speels en luchtig, zonder plan of schets. Organisch, in dialoog met het doek volg ik mijn impulsen. Ik noem mijn werk expressieve gevoelslandschappen: Soulscapes. Ze komen vanuit mijn hart, ziel en tenen. Ik experimenteer volop met kleuren en materialen.  En ik geniet van het ongepolijste, het imperfecte. Lekker buiten de lijntjes kleuren en lak hebben aan regels of wetten.

Kleuren hebben net als muzieknoten frequenties en hebben vaak grote invloed op hoe je je voelt. Dat kan per moment en persoon verschillen. Hun kracht is voelbaar en geeft energie, rust of positiviteit.  Muziek is een belangrijke inspiratiebron voor mij. Steeds weer merk ik hoe de muziek van David Bowie of U2 een ander soort schilderij oplevert dan wanneer ik op Latin muziek aan de slag ga. Vaak met beide handen, soms met paletmes of brede kwast. Meestal dansend, ga ik helemaal op in mijn werk. Action painting, pouring, dripping…. Heerlijk om te doen!

Thema’s die regelmatig terugkomen zijn Vrijheid, Verbinding en Flow. De vier elementen Water, Lucht, Aarde en Vuur zijn inspireren me volop en benadrukken mijn sterke connectie met de aarde.  Ik woon dichtbij de zee en verzamel daar zand, drijfhout, touw en schelpen om te gebruiken in mijn mixed mediawerk. Regelmatig geef ik workshops in mijn atelier.

Sinds 2015 exposeer ik in het buitenland: o.a. bij Art Florence, Salon de la Société Nationale des Beaux Arts (www.salondesbeauxarts.com) in Parijs en Romart.

Regelmatig geef ik workshops in mijn atelier bij www.deschoolhillegom.nl