M’n allereerste blog! Spannend! Ik heb het lang uitgesteld. Wachtte op inspiratie…. Toen dacht ik: het hoeft niet perfect te zijn. Mijn thema voor mijn expo in Berlijn in december is “ Imperfection is perfect!” Soms hoeft de lat niet zo hoog als je denkt. We moeten vaak al zoveel van onszelf en anderen. Gewoon beginnen dus en alles open laten. Net als met schilderen.

Mijn schilderleraar had een mooi credo: “Streven naar esthetiek zet een wielklem op je creativiteit.” Nu snap ik waarom ik als klein meisje naast mijn schilderende oom Henk geen penseel op het lege canvas zette. Ik durfde niet… Bang dat het niet goed genoeg zou zijn.

Door de jaren heen merkte ik dat als ik ging experimenten met verf, kleuren en materialen er vaak onverwachte effecten en combinaties ontstonden. Bij toeval, niet gepland.  Genieten van wat er ontstaat. Soms laag over laag, andere keren transparant of explosief. Go with the flow. 😊

Zo wordt elk doek een magisch avontuur!